OVK 3/4-12/4

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) kommer utföras av företaget INFLO 3/4-12/4. Ventilationskontrollanter kommer vid något tillfälle behöva tillträde till samtliga lägenheter i föreningen. I de lägenheter där ingen är hemma kommer huvudnyckel att användas för att kunna genomföra ventilationskontrollen. I samband med användandet av huvudnyckel kan på begäran en medlem ur styrelsen följa med ventilationskontrollanten. Vänligen meddela styrelsens ordförande, Anna Larsson, om ni inte vill att ventilationskontrollanten självständigt ska få använda föreningens huvudnyckel vid tillträde till er lägenhet. En del bostadsrättshavare har egna låssystem dit huvudnyckeln inte passar (om man själv eller tidigare ägare bytt lås på dörren)
och i dessa lägenheter måste någon vara hemma och ta emot ventilationskontrollanten. Om man inte kan vara hemma och inte har ett lås dit huvudnyckeln passar så kan man lämna en extranyckel till Anna Larsson på Näbbabergsstigen 2. 

Allmän information från Boverket om OVK (obligatorisk ventilationskontroll):

Kontrollen ska göras var tredje år. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. Kontrollanten ska också ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö.